Helena Třeštíková
Katka
Forma part de
Katka

Katka

Helena Třeštíková

2010
90 min.
Txèquia
Txec
Subtítols: català

Durant 14 anys acompanyem la Katka en la seva lluita per superar la seva drogodependència. Quan es queda embarassada un horitzó d’esperança sembla obrir-se a la seva vida. *La pel·lícula conté imatges que podrien ferir la sensibilitat de l’audiència.

Fitxa tècnica

Mostrar
Direcció
Helena Třeštíková
Producció Executiva
Negativ Film Productions
Sinopsi

L’any 1996 Helena Třeštíková coneix la Katka, una adolescent de 19 anys que pertany a una comunitat de teràpia per a drogodependents a la ciutat txeca de Němčice. La Katka vol deixar la seva addició i viure com les adolescents de la seva edat. Tanmateix, aquest pas és qualsevol cosa menys fàcil i, a mesura que van passant els anys, Katka es veu abocada a una vida cada cop més allunyada dels seu somnis de joventut. Robar i prostituir-se acaben esdevenint així la seva única forma de supervivència en el llòbrec món de les drogues. Tot canvia quan la Katka es queda embarassada del seu company, també drogodependent. De sobte, la Katka ha de lluitar per una altra vida que no és la seva. El nadó que és en camí li obra un horitzó d’esperança i sembla resolta a sortir definitivament de l’obscuritat en què viu. Tindrà la força necessària per fer-ho?

*La pel·lícula conté imatges que podrien ferir la sensibilitat de l’audiència.

Amb el suport de:

Sobre la direcció
Helena Třeštíková

Helena Třeštíková

Directora

Helena Třeštíková es va graduar en el programa de Direcció Documental de la FAMU. Des de 1974 ha rea...

Premis i festivals

Makedox
Macedònia, 2011
RIDM
Canadà, 2011
Open City Documentary FF
Regne Unit, 2011
{{ alt }}
{{ alt }}
{{ alt }}
{{ alt }}
Crítiques

El documental d'observació a llarg termini és un retrat sòlid d'una vida difícil de fer als marges de la societat txeca.

— Boyd van Hoeij · Variety

Aquella pel·lícula, sensacionalista i crua, em va encegar, i segueix sent inoblidable; en comparació, Katka se sent genial i gairebé ambivalent cap al seu tema.

— Jason Pirodsky · Prague reporter
Pel·lícules relacionades