"Arica", la pel·lícula del gener del Docs del Mes

La pel·lícula es projectarà en més de 70 sales de tot l'estat durant el mes de gener

Docs del Mes

Arica és la primera estrena del Docs del Mes del 2022. La pel·lícula ens mostra l'impactant procès d’investigació sobre abocaments tòxics a Arica, Xile. Un jove docuactivista portarà una multinacional sueca als tribunals. La pel·lícula s'estrena a Barcelona el 13 de gener a les 19:30h als Cinemes Girona, i comptarà amb un col·loqui amb Òscar Saladié, doctor en geografia i director de la càtedra de desenvolupament sostenible de la Universitat Rovira i Virgili.

Arica de Lars Edman i William Johansson

Una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats... les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.

Informació important: degut a les circumstàncies excepcionals provocades per la pandèmia de la Covid-19, les sessions es desenvoluparan sota les mesures sanitàries i de seguretat vigents. Consulta amb la teva sala per a qualsevol dubte.