Bases d’inscripció i participació - Secció DOC-U DocsBarcelona 2024

DOC-U es la secció del DocsBarcelona que promou un espai d’exhibició per a l’alumnat de Cinema i Comunicació Audiovisual de diverses universitats, centres educatius, escoles de cinema i cicles formatius d’Espanya i Catalunya.

La onzena edició de la secció DOC-U se celebrarà dins de la programació de la 27a edició del DocsBarcelona, del 2 al 12 de maig 2024.

PERÍODE D’INSCRIPCIÓ

Del 22 de gener a les 9h al 22 de febrer del 2024 a les 17h a través del formulari d’inscripció.
No s’acceptaran curtmetratges després de la finalització del període d’inscripció.

REQUISITS D’INSCRIPCIÓ

Poden presentar-se curtmetratges documentals segons els següents requisits:
Curtmetratges documentals realitzats per estudiants majors de 18 anys durant els cursos 2022-2023 i 2023-2024 a qualsevol de les universitats, centres i cicles formatius i escoles de cinema d’Espanya i Catalunya.
• Només s’acceptaran obres seleccionades per les mateixes universitats i altres centres educatius dedicats a l’ensenyament de cinema i audiovisuals, produïdes i finalitzades en el marc dels plans d’estudi de cada centre participant.
• Es poden presentar curtmetratges de màxim 30min de durada.
• Les inscripcions s’han de realitzar a través de les universitats i centres educatius (no per els propis directors/directores individuals) i cada entitat pot presentar un màxim de 3 peces documentals.
• Queden excloses les obres d’estudiants de Secundària i/o Batxillerat, així como propostes rebudes per centres d’estudi de Secundària.
• No estrenats comercialment a Espanya*
• No emesos per televisió a Espanya*
• No emesos per cap plataforma de VOD a Espanya*
• No projectats o participat en cap altre festival o mostra de cinema de Catalunya*

  • (El festival es reserva el dret de modificar aquestes condicions i requisits per raons organitzatives)

SELECCIÓ

Finalitzat el període d’inscripció, DocsBarcelona realitzarà una selecció de tots els treballs presentats i comunicarà la selecció a aquelles universitats i centres educatius amb obres seleccionades.

En cas de no selecció, també s’informarà les universitats i centres educatius amb obres inscrites a finals del mes de març.

Durant el mes d’abril s’anunciarà públicament la programació de les obres seleccionades que integraran la secció DOC-U 2024

PARTICIPACIÓ AL DOCSBARCELONA 2024

DOC-U es una secció competitiva. Els curtmetratges seleccionats optaran a dos premis:

  1. El Premi DOC-U al millor curtmetratge, patrocinat per 16nou (empresa de Barcelona), consistent en 1000€ en lloguer de material d’equip de rodatge pel pròxim projecte del/la director/e(s) guanyador/e(s). El Premi DOC-U també consisteix en una estatueta.
  2. El Premi DOC AROUND EUROPE, possible gràcies a la beca "Festival Network" de Creative Media. Consistent en 1000€ i un diploma.

Les obres seleccionades, participaran al festival de la següent manera:

  1. De forma presencial durant les dates del festival emmarcades a la secció DOC-U del DocsBarcelona 2024.
  2. De forma online (d’abast territorial exclusiu a Espanya) a través de FILMIN.
  3. Accessible a la plataforma DocsBarcelona&Me d’accés restringit i exclusiu per acreditats al festival durant la celebració de l’edició en curs i fins el 31 d’agost 2024.
  4. Accessible a la plataforma DOC AROUND EUROPE VOD, d’abast territorial europeu y durant un període de 2 anys (maig 2024 – maig 2026)

INTERNACIONALITZACIÓ DE LA PROGRAMACIÓ DE LA MÀ DEL PROJECTE DOC AROUND EUROPE

DocsBarcelona forma part del projecte DOC AROUND EUROPE, una xarxa internacional de festivals de cinema que promou la circulació d’obres cinematogràfiques a Europa entre els següents festivals:
• DOK.fest München (Alemanya)
• MakeDox (Macedonia del Nord)
• FIPADOC (França)
• VERZIO (Hongria)
• DocsBarcelona (Espanya)

Amb l'objectiu comú de promocionar i difondre curtmetratges documentals del talent emergent europeu i als seus creadors i creadores, acompanyant-les en totes les etapes de promoció i presentació, les obres premiades i seleccionades de la secció DOC-U gaudiran de les següents contraprestacions:

  1. El curtmetratge guanyador del premi DOC-U tindrà opció a formar part de la programació dels festivals membres del projecte DOC AROUND EUROPE (a excepció de DOK.fest München). En el cas que el curtmetratge sigui seleccionat per algun o alguns dels festivals de la xarxa, el projecte DOC AROUND EUROPE facilitarà transport i allotjament a la resta de festivals fins a dos membres de l’equip del curt guanyador, perquè puguin acompanyar la seva obra a la resta de festivals.
  2. Amb l'objectiu principal de donar una visibilitat encara més gran del nostre talent emergent a nivell internacional, els curts de nacionalitat espanyola seleccionats dins la programació DOC-U de l’edició en curs al DocsBarcelona, estaran disponibles per al seu visionat a la plataforma DOC AROUND EUROPE VOD, una plataforma online exclusivament accessible per a professionals de la indústria audiovisual europea (programadors/es de festivals, distribuïdors/es, productors/es, sales agents, etc.). L’accés online a la plataforma DOC AROUND EUROPE VOD serà d’abast territorial europeu durant un període de 2 anys (maig 2024 – maig 2026)

ACCÉS A ACTIVITATS EXCLUSIVES DE LA MÀ DEL CAMPUS DOC-U NOU TALENT

La secció DOC-U del festival, formada per curtmetratges documentals d'estudiants d'audiovisuals, s'amplia amb les activitats del Campus DOC-U Nou Talent per promoure la internacionalització de les obres i el creixement professional dels seus creadors i creadores.
A més a més de les projeccions de les obres seleccionades, els i les participants de la secció DOC-U formaran part d’un programa d’activitats d’indústria presencials dins del marc del festivalDocsBarcelona.
Les activitats d’aquest programa donaran eines al talent emergent de com impulsar o donar visibilitat a les seves obres i professionalitzar-se dins del sector.

¿QUÈ IMPLICA PARTICIPAR A LA SECCIÓ DOC-U DEL DOCSBARCELONA?

La selecció d’una obra a la secció DOC-U del DocsBarcelona implica la participació i accés a les següents prestacions i activitats:
Acreditació: Cada un dels membres de l’equip de direcció dels curtmetratges documentals seleccionats, en cas de poder assistir, tindran a la seva disposició una acreditació al festival DocsBarcelona presencial i accés exclusiu a la plataforma interna DocsBarcelona&Me. El DocsBarcelona no cobreix despeses de transport, allotjament ni dietes.
Accés a activitats per als curtmetratges seleccionats de la mà del CAMPUS DocsBarcelona i del projecte DOC AROUND EUROPE: participació a tallers, trobades i xerrades amb programadors/es de festivals nacionals i internacionals, agents de ventes, distribuïdores i productores.
Possibilitat de programar i acompanyar el curt guanyador de la secció DOC-U i presentar-lo alsfestivals europeus de la xarxa DOC AROUND EUROPE, gràcies a la beca "Festival Network" de Creative Media.
Visibilitat de les obres seleccionades dins la secció DOC-U a les plataformes online DocsBarcelona&Me i DOC AROUND EUROPE.

FORMAT DE PROJECCIÓ DELS CURTMETRATGES SELECCIONATS AL DOCSBARCELONA 2024

El format d’exhibició dels curtmetratges documentals serà un arxiu .mov o .mp4, h264, 1920x1080p, 24/25fps; mono, estèreo o 5.1 que serà entregat a l’organització del festival, en els terminis previstos, a través d’un enllaç de descarrega online. Les obres que no compleixin amb aquests requisits tècnics no seran acceptades.
• L’arxiu de projecció s’entregarà net (sense subtítols incrustats) i el festival haurà de rebre la llista de subtítols al castellà, català i anglès en format .srt en sincronia amb l’arxiu de projecció per separat.
• Es recomana especialment la disponibilitat de subtítols en l’anglès en format .srt, per tal d’assegurar la internacionalització de les obres i la màxima visibilitat i comprensió de les mateixes dins del festival.

La inscripció d’una obra a la secció DOC-U del DocsBarcelona 2024 significa l’acceptació d’aquestes bases d’inscripció i participació.

Per a qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb festival@docsbarcelona.com

DOC-U és una secció del DocsBarcelona que rep el finançament de:

Amb el suport de: